Links

Producers of Fine Food Products:
san giacomo aceto balsamico di reggio emilia
Gemaakt door most te koken en op houten vaten te lageren. Zonder toevoegingen.
l’artigiano di forli chocolate
Het ‘zoete’ zeezout uit Cervia wordt exclusief door L’Artigiano verwerkt met de beste cacaomengsels om een unieke ambachtelijk gemaakte chocoladereep te maken van de hoogste kwaliteit. De chocolade met ‘Sale Dolce di Cervia’ wordt inmiddels wereldwijd geroemden ontving de prestigieuze ‘Wine and Culinary Award 2005’ van hey bekende ‘Wine Festival’ in Merano.
risi&co rice from gli aironi vercelli
De Grange Vercellesi streek is alom bekend als  ‘t hart van de Europese rijstverbouwing.
De Perinotti familie is al vijf generaties lang rijstproducent in dit gebied, temidden van de karakteristieke boerderijen, waar zij ook al die tijd gewoond heeft.
Met steen ontvliezen garandeert de lichtste bewerking, waardoor de voedingstoffen in de buitenste laag van de korrel behouden blijven.
villa pandolfelli pasta  & salsa from puglia
Onze leverancier Villa Pandolfelli is een pasta en sauzen bedrijf uit Bari. Daarnaast levert het bedrijf ook tapenade en verscheidene olijven.
Bij het maken van pasta wordt nog steeds gebruik gemaakt van bronzen apparatuur, om het deeg in de gewenste vorm te krijgen. Daarna wordt zonder enige concessie aan de kwaliteit de pasta in de open lucht gedroogd. Zo duurt het drogen langer, maar is de smaak veel beter. Voor het deeg wordt uitsluitend met de beste graansoorten gewerkt.
Bijzonder is dat de sauzen van Villa Pandolfelli zonder enige toevoeging van kunstmatige stoffen worden bereid volgens oude Apoelische familie recepten.
olio calvi olive oil from liguria
Het bedrijf Olio Calvi is gespecialiseerd in de productie van de fijnste kwaliteit Ligurische olijfolie en het verwerken van rauwe vis. Daarnaast worden nog diverse andere producten aangeboden, allen van de hoogste kwaliteit. Het bedrijf is schitterend gelegen aan de Italiaanse riviera, in het schilderachtige stadje Imperia. De tonijnen die worden verwerkt zijn allen met kleine vissersboten gevangen en levend aan wal gebracht. Ook de ansjovis wordt niet op zee al verwerkt. Het stomen van de tonijnen  en het schoonmaken van de ansjovis gebeurt aan wal. Voor de productie van de fijne kwaliteiten olijfolie, zoals de hier afgebeelde Gouden Most, “Mosto Oro” in het Italiaans, of de Pinzimolio, gebruikt men nog immer het oude traditionele perssysteem. De olijven worden met de hand geplukt en langzaam koud geperst met granieten stenen en een hydraulisch persapparaat. Wij importeren rechtstreeks van deze olijfolieproducent, die de eerste was die goudkleurige wikkels om zijn olijfolieflessen deed.
salina di cervia seasalt from italy
Zout is altijd verbonden geweest met de historie van Cervia. Een land waar mens en natuur samengingen in perfecte harmonie.  Cervia’s zout is altijd beschouwd als een bijzonder zout. De zachtheid die ontstaat door de puurheid van de natriumchloride en de geringe hoeveelheid bittere chloriden, maken het ideaal om mee te koken. Cervia’s zout is een onbewerkt zeezout dat niet kunstmatig is gedroogd en daardoor de natuurlijke vochtigheid heeft behouden. Het is goed oplosbaar en rijk aan jodium, zink, koper, mangaan en ijzer naast kalk, magnesium en kalium.

Dutch sites with interesting information:

van raalten import fine food products
maria van raalten portraits, landscapes en stille lives
41degrees publishing house
michael tsalka classical pianist
stichting bilderdijk i.o. 1831 † – 2006
de zingende zaag dutch poetry publishing house
george moormann’s site the poet’s private web
davoud eastern rugs persian carpets
premsela & hamburger jewellers
studio ijburg graphical design studio
guesthouse l’eyral castelnaud-la-chapelle france
combe de mas guesthouse in the dordogne

Where to host your website:
host excellence web hosting for less than $ 10 per month

information about these sites: paul@raalten.com

 

Koop je boeken hier
Buy your books here !